Og så var dagen her igjen da, da jeg tenker smått om senn at nå, ja nå hadde det jammen vært litt ålreit med en liten vitamininnsprøytning for lysten til å sykle. En tur innom Rasta Sykkel, den lokale sjappa, gjorde at jeg kom over en Giant TCX advanced SX cyclocross i lekker oransj-rød farge. Jeg falt pladask, egentlig. Ikke noe mer å si om det.

På tur på glatta i Østmarka

Jeg hadde den hjemme på prøvesykling men fant medium litt kort (tærne buttet i forhjulet) og bestemte meg for å gå opp til M/L. Etter litt fram og tilbake var den å få tak i, men med 4 uker leveringstid. Men nå er den her, i all sin vinterprakt med skjermer, piggdekk og baklysholder. Jeg trodde kanskje jeg skulle få stilt på et cx-ritt i løpet av høsten, men den planen gikk fløyten med bestillingen av større størrelse. Neste år!

Og den er jo bare helt rå å sykle på. Superstiv ramme og ekstremt kjapp i responsen i motbakker. Og morsom på grusveier og enkle stier. Full kjenning med underlaget og langt fra stidekk-grep men ordentlig artig å sykle på. Planen er å bruke til den til langtur-trening, pendling kanskje en og annen landeveistur med klubben om det skulle passe, og ellers diverse sykling. Men den trives nok best i marka, og et av målene for 2017 er en pendlertur gjennom Nordmarka også, noe jeg har tenkt på lenge.

Specs

  • 1x11 SRAM Apex gir med kjedefører faktisk.
  • 40mm dekk og enda bedre klaring.
  • Gjennomgående akslinger foran og bak
  • Hydrauliske skivebremser
  • Helkarbon ramme
  • Intern vaierføring for alle kabler.

Nå har den fått litt ekstra behandling med All Mountain Style på ramma, terrengsykkel/lizard skin kjedestagsbeskytter og litt teip her og der mot kabelgniss, samt en K-Edge garminholder på styrerøret.

Bildebonanza:

På tur på glatta i Østmarka

På tur på glatta i Østmarka